Hva er MS Office Groove?

Microsoft Office Groove er samarbeidsprogramvare som lar flere personer jobbe med et enkelt prosjekt, selv om de jobber for forskjellige organisasjoner, jobber eksternt eller jobber offline. Dette kan være veldig nyttig for virksomheten din, ettersom programvaren oppretter et virtuelt arbeidsområde der brukere kan dele og redigere dokumenter som er lagret på en ekstern server som sporer og synkroniserer gruppens arbeid.

Samarbeidsverktøy

Groove tilbyr et sett med samarbeidsverktøy som inkluderer en kalender, diskusjon, bilder, notisblokk, filbehandling og andre. Disse verktøyene letter samarbeid gjennom person-til-person kommunikasjon. I tillegg har Groove en Luanchbar som inkluderer oppgaver og kontakter, samt en felles oppgave-seksjon som oppdateres for å samsvare med aktiviteten din.

Inviterende samarbeidspartnere

Medlemmer av et virtuelt Groove-arbeidsområde kan invitere andre til dette arbeidsområdet for å samarbeide om prosjekter. Groove inkluderer en funksjon du kan bruke til å sende invitasjoner til andre medlemmer, eller sende e-post til de som ikke er medlemmer. Du kan også tildele roller til de du inviterer til arbeidsområdet: Manager, deltaker eller gjest. Hver rolle gir forskjellige tillatelser til å redigere og endre delte dokumenter.

Virtuelt nettverk

Groove bruker et system kalt "nærværsbevissthet" for å spore endringer som er gjort i alle dokumenter i det virtuelle arbeidsområdet. Når du logger på Groove-kontoen din, noterer programmet IP-adressen din og sporer endringer via det valgte Office Groove Server Relay. Groove bruker også den proprietære LAN Device Presence Protocol, eller DPP, som holder styr på statusen til enheter i nettverket uten behov for en server.

Deling av dokumenter

Den desentraliserte delingen av dokumenter kan forårsake datakonflikter når flere brukere endrer det samme dokumentet. Når brukere er online, synkroniserer Groove automatisk alle endringer som er gjort slik at alle brukere kan se at disse endringene skjer i sanntid. Imidlertid, hvis en bruker gjør endringer frakoblet, kan ikke disse dataene synkroniseres, og hvis flere brukere gjør frakoblede endringer, kan dette skape konflikter. Groove lagrer alle endringer og lar en leder bestemme hvilke redigeringer som skal være endelige.

Ansvarsfraskrivelse for versjon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Microsoft Office Groove 2007. Det kan variere noe eller betydelig med andre versjoner.