Hvordan bygge effektive arbeidsforhold

Tillit, teamarbeid, kommunikasjon og respekt er nøklene til effektive arbeidsforhold. Utvikle positive relasjoner med individene du kommuniserer med på jobben for å gjøre jobben din morsommere og produktivere. Disse forbindelsene kan også tjene som fremtidige referanser eller kontakter i karrieren din.

Mennesker du har et samarbeid med inkluderer kolleger, veiledere og personer du leder, samt kunder, tjenesteleverandører og profesjonelle kolleger. Sterke arbeidsforhold tar tid å modnes, så fokuser på å være konsistente og pålitelige.

Utvik tillit med kolleger

Utvik tillit ved å vokte fortrolighet og ikke sladre. Hold dine avtaler og gjør jobben bra. Dette viser at andre kan stole på deg. Følg løftene dine. Hvis du oppdager at du ikke kan oppfylle et løfte, kan du be om unnskyldning og tilby å løse saken på en annen måte.

Ta ansvar for feilene dine, i stedet for å kaste skylden på noen eller noe annet. Integritet er sentralt i tillit. Vær rettferdig og ærlig i all din omgang. Del ressurser og informasjon med kolleger. Returner umiddelbart materialer du låner.

Arbeid med teamet ditt

Samarbeid med kolleger i et gruppeprosjekt. Utveksle ideer og vær villig til å endre måten du vanligvis gjør en oppgave på. Gi kreditt til andre for deres bidrag. Gi konstruktiv kritikk og be om tilbakemelding på arbeidet ditt.

Gjør din del av arbeidet. Meld deg frivillig på utfordrende oppgaver. Innlemme morsomme aktiviteter og isbrytere i teamprosjekter, slik at medlemmene blir bedre kjent. Vær en oppmuntrer ved å rose andres suksesser og inspirere dem til å oppnå mer.

Kommuniser godt ved å lytte og snakke tydelig

Forbedre kommunikasjonsevnene dine ved å lytte oppmerksomt til andre og snakke tydelig. Hvis du ikke er sikker på at du forstår den andre personen, gjentar du utsagnet med dine egne ord og spør om du forstår det riktig. La andre få vite at du verdsetter deres meninger. Oppretthold øyekontakt under samtaler.

Hold følelsene i sjakk, og ikke bruk berating-ord hvis noe opprører deg. Gi telefonkortet ditt til klienter, tjenesteleverandører og andre fagpersoner slik at de kan kontakte deg.

Vær respektfull for andre

Vis respekt for andre. Vær interessert i perspektivene til andre arbeidstakere, og vær villig til å undersøke synspunkter som er forskjellige fra dine egne. Del dine egne perspektiver på en høflig måte. Unngå å fortelle lange personlige historier og sende e-post som ikke er relatert til jobb.

Hvis du jobber i et delt kontorlokale, må du begrense personlige telefonsamtaler og distraksjoner som radioer. Oppretthold en profesjonell og høflig holdning.