Eksempler på samfunnsmarkedsføring

Av de mange valgene du står overfor som eier av en liten bedrift, er det en som kan tenke deg når du analyserer de daglige overskriftene, om du skal drive med samfunnsmarkedsføring. Konseptet understreker et selskaps samfunnsansvar og løfter det til og med over fortjenesten. Med overskrifter på alt fra klimaendringer og miljø til innvandring og rusmisbruk som blokkerer nyhetsfeedene dine, kan det største dilemmaet være hvilken sosial sak å omfavne.

Uhemmet forbrukerisme lanserte konseptet

År med åpenhjertig, overbærende forbrukerisme og uetisk forretningspraksis ga samfunnsmarkedsføring tidlig på 1970-tallet. Siden store selskaper med enda større annonseringsbudsjetter absorberte mye av skylden for å ha presset produkter til forbrukere, endret de kursen ved å ta i bruk en mer etisk, moralsk og sosialt ansvarlig metode for markedsføring av produktene.

I ettertid var det en beregnet risiko, men tiden viste seg å være riktig blant rastløse forbrukere. De var ivrige etter forandring. Og store forretninger ventet på en enda større overraskelse: Skiftet hjalp dem med å skape et mer positivt offentlig image - ekte eller på annen måte - og forbrukerne likte det de så, og belønnet selskapene ved å kjøpe flere av sine produkter.

Separat samfunnsmarkedsføring fra sosial markedsføring

Det samme paradigmet eksisterer i dag, selv om det fremdeles er vanlig for mange mennesker å uskarpe linjen mellom sosial markedsføring og samfunnsmarkedsføring. De er relatert på noen måter, men noen viktige forskjeller skiller de to.

Sosial markedsføring søker å få til sosial endring ved å appellere til folks ønske om å gjøre godt ved å omfavne en verdig sosial sak. Denne søken er det primære målet for sosial markedsføring.

Samfunnsmarkedsføring drevet av filosofi

Samfunnsmarkedsføring deler dette målet, men det ligner mer på en forretningsfilosofi. Og som de fleste filosofier tjener det til å informere et bredt spekter av beslutninger - i dette tilfellet markedsføringsbeslutninger.

Spesielt krever samfunnsmarkedsføring bedrifter til å lage en markedsføringsstrategi drevet av tre bekymringer - oppført i denne bevisste rekkefølgen:

  • Menneskelig velferd , eller hva som er til det beste for mennesker først
  • Forbrukernes behov , og ikke bare deres ønsker
  • Overskudd , som bør være basert på å bygge langsiktige kundeforhold som vil maksimere dette potensialet.

Samfunnsmarkedsføring kan oppnå flere mål

Hvis du hører tikkingen på en klokke, kan det godt være den samme pendelen som startet samfunnsmarkedsføring på 1970-tallet. Med andre ord er samfunnsmarkedsføring fortsatt en form for markedsføring. Og som markedsføring er det ment å øke bevisstheten om merkevaren din, forbedre ditt image, skille deg fra konkurrentene og - ja - øke fortjenesten.

Noen eksempler på selskaper som har ansatt samfunnsmarkedsføring, kan bidra til å krystallisere forestillingen om at du virkelig kan ha det beste fra flere verdener.

Lær av eksempel

  • The Body Shop er et britisk selskap for kosmetikk, hudpleie og parfyme som kjemper for menneskerettigheter og sivile rettigheter samt dyre- og miljøspørsmål.
  • AVON , et annet skjønnhets- og kosmetikkfirma, har samlet inn millioner av dollar til National Breast Cancer Foundation gjennom salg av rosa bånd, som har blitt synonymt med årsaken.
  • Coca-Cola gjorde et større poeng om kulturell harmoni da den ga ut en annonse som skildrer folk av forskjellige etnisiteter som sang "America Is Beautiful".
  • Kia skapte overskrifter da den overbeviste Melissa McCarthy om å spille en miljøverner som er helvete for å redde et tre, en hval og en neshorn - alt på vei til å fremme en ny hybrid crossover.
  • Budweiser fikk folk til å snakke i 2017 med en minutts Super Bowl-annonse som fortalte historien om selskapets tyske medstifter, Adolphus Busch.

I tilfellet med Budweiser insisterte markedsføringsledere på at annonsen kun var ment for å gjøre "poenget, innsatsen, lidenskapen, drivkraften, hardt arbeid, ambisjonen" til innvandrere og ikke om noen særlig politisk innflytelse - eller politiker. Seerne var ikke så sikre.

Du kan også like å holde kundene gjette. Men husk en av de uuttalte prinsippene for samfunnsmarkedsføring: oppriktighet. Med andre ord er det viktig å velge en sosial sak som du brenner for - minst halvparten så mye som du er for din lille bedrift.