Jobbbeskrivelse og ansvar for en virksomhetsleder

Bedriftsledere er ansvarlige for å føre tilsyn med og overvåke selskapets aktiviteter og ansatte. Små bedrifter stoler på at bedriftslederen holder arbeidstakerne i tråd med målene for selskapet. Bedriftsledere rapporterer til toppledere i en større organisasjon, men i et lite selskap kan lederen enten eie selskapet eller rapportere direkte til eieren.

Tips

Bedriftsledere fører tilsyn med den daglige driften i store og små organisasjoner, eller en individuell avdeling i et stort selskap, for eksempel markedsføring, salg eller produksjon. De fører tilsyn med arbeidernes arbeid; ansette, trene og evaluere nye ansatte; og sørge for at et selskap eller en avdeling er på vei til å oppnå sine økonomiske mål.

Typer forretningsledere

Bedriftsledere fører tilsyn med den daglige driften i store og små organisasjoner. I et stort selskap har ledere vanligvis tilsyn med en enkelt avdeling, for eksempel markedsføring, salg eller produksjon. I et mindre selskap kan virksomhetslederen overvåke driften i alle avdelinger. Kontorsledere fører tilsyn med arbeidet til geistlige eller støttepersoner i virksomheten.

Jobbbeskrivelse og plikter

Bedriftsledere overvåker arbeidstakernes aktiviteter; ansette, trene og evaluere nye ansatte; og sørge for at et selskap eller en avdeling er på vei til å oppnå sine økonomiske mål. Bedriftsledere kan også utvikle og implementere budsjetter, utarbeide rapporter for toppledelsen og sikre at avdelingen overholder selskapets retningslinjer. Ledere sørger også for at arbeidstakere har ressurser til å fullføre arbeidet.

Størrelsen på selskapet kan bestemme hvilken type aktiviteter lederen utfører. For eksempel, i en større organisasjon, kan en produksjonsleder lede team- eller gruppeledere, som deretter overvåker planlegging og produksjon av arbeidere. I et mindre selskap kan produksjonslederen utføre disse aktivitetene selv. Ledere vurderer avdelingen eller selskapets ytelse opp mot virksomhetens mål og planer.

Noen bedriftsledere utfører menneskelige ressursaktiviteter, som ytelsesevalueringer, ansettelse og disiplin for ansatte i deres avdeling. Ytelsesevalueringer gir en mulighet til å sette mål, motivere og utvikle arbeidstakere. Ledere motiverer arbeidstakere gjennom insentiver og positive tilbakemeldinger. Når arbeidstakere ikke oppfyller selskapets ytelseskrav, gir ledere evaluering som kan hjelpe ansatte med å forbedre sitt arbeid.

Utdanningskrav for å være kvalifisert for rollen

De fleste arbeidsgivere krever minimum en bachelorgrad i bedriftsledelse for å kvalifisere for en stilling som bedriftsleder. Bedriftsledere må ha gode skriftlige og verbale kommunikasjonsevner for å lede ansatte og lede avdelingen. Ledere er også problemløsere, som jobber for å overvinne hindringene som kan forhindre en avdeling eller et selskap i å nå sine mål. Noen selskaper kan markedsføre ansatte med betydelig erfaring fra en avdeling for å lede gruppen. For eksempel kan en selger med mange års erfaring i feltet gå videre til en stilling som salgssjef.

Informasjon om lønnsområdet

Lønnen til en bedriftsleder avhenger av størrelsen på organisasjonen, den geografiske plasseringen av selskapet og området for virksomheten lederen fører tilsyn med. I følge US Bureau of Labor Statistics var den årlige medianlønnen for en salgssjef $ 117,960 i mai 2016, mens produksjonsledere tjente en medianlønn på $ 97,140 i samme periode.